středa 11. června 2014

Právě jsem dodělala...

...roládu. Pekla jsem ji poprvé. Recept mám od kamarádky Andrejky. K pečení jsem si dala v tom parnu dvě decky pivečka z lednice v kombinaci s kávou, do toho jsem ujídala těsto a krémíček, na spravení chuti jsem si dala anglickou slaninu a housku. Zakončila jsem to vepřovým gulášem (dělal Miška) s knedlíkem a za chvíli, až usne Vojtík, se dodělám (nebo oddělám?) na orbitreku. :-) Snad mě to neprožene :-). Pak školka a hurá do obchodu a na hřiště!!! :-)
 
Roládu jsem rozpůlila (kupodivu se mi nerozpadla, jen na některých místech se mi nechtěla pěkně odlepit od pečícího papíru). Nevypadá to moc vzhledně, dělala jsem opravdu na rychlovku, ale myslím, že to bude chuťově úplně super! Teď odpočívá v lednici.
 
Jó a včera jsem si konečně zařídila obchůdek se spinkáčky na Fleru. :-)
 
Recept na rychlou a jednoduchou roládu (dobrá i pro dětičky):
 
Piškotové těsto: 5 vajíček (oddělit bílky na sníh a žloutky zvlášť do mísy), 5 polévkových lžic cukru krupice (moučky), 5 polévkových lžic polohrubé mouky, 1 malá lžička prášku do pečiva, 1 lžíce oleje.
 
Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme lžíci oleje, mouku s práškem do pečiva a nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z pěti bílků. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 stupních zhruba 10-13 minut. Po upečení necháme chvíli zchladnout, srolujeme s pečícím papírem, dáme zchladit do ledničky na 20 minut. Poté vyndáme, rozrolujeme, bohatě potřeme dobrou marmeládou (já dala pořádný jahodový džem) a zase zatočíme a dáme do lednice. Mezitím si můžeme připravit krém na potření. Já jsem použila pudinkový.
 
Pudinkový krém: Uvaříme vanilkový (nebo jiný) pudink v 0,4 l mléka, přidáme 3 lžíce cukru moučka. Promícháváme, dokud se pudink nevychladí a potom přimícháme asi půl kostky změklého másla a trošku rumu na chuť. Potřeme roládu (já ještě posypala strouhanou čokoládou a kokosem) a necháme ztuhnout v ledničce. Hotovo. Snad bude chutnat všem u nás, jinak to budu muset sežrat sama :-(.

Žádné komentáře:

Okomentovat