Začala bych asi takhle: Když vás prudí děti i manžel, upečte něco sladkého, dobrého a zacpěte jim pusy! :-)
Právě jsem dopekla opravdu moc dobrou buchtičku, kterou u nás mají všichni rádi. Je z drobenkového těsta, proto by se měla konzumovat až na druhý den, kdy pěkně změkne a krásně se uleží a její chuť je "eňoňuňo".
Tady je recept:
1. Drobenkové těsto: 500 g polohrubé mouky, 200 g Hery, 200 g cukru moučky, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr.
Rukama pořádně všechny ingredience zpracujeme, až nám pěkně drží dohromady.
2. Povidlová náplň: švestková povidla (Hamé - 440 g), teplá voda.
V míse si rozmícháme povidla a pokud jsou tuhá, naředíme je trochou teplé převařené vody.
3. Tvarohová náplň: 2 měkké tvarohy v kostce, 2,5 dcl mléka, 2 žloutky, sníh ze 2 bílků, 150 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr. Smícháme dohromady.
4. Drobenka: 140 g hrubé nebo polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukru moučky. Rukama zpracujeme dohromady (já dělám ze všeho nejdříve a dám na chvíli ztuhnout do lednice, než si připravím těsto a náplně).
Plech vymažeme a vysypeme polohrubou nebo hrubou moukou. Rozdrobíme na něj drobenkové těsto (rovnoměrně) a prsty spojíme a natlačíme po celém prostoru. Natřeme rozředěnými povidly a na to rozetřeme tvarohovou náplň. Nakonec nastrouháme na struhadle drobenku z másla. Pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. Buchtu necháme uležet do druhého dne. Má pak skvělou chuť.
Povidla, tvarohová náplň, drobenkové těsto a drobenka zatím v lednici. |
Těsto natlačíme rovnoměrně na plech. |
Už upečená buchtička. |
Žádné komentáře:
Okomentovat