Nasmažila jsem holandské řízečky a upekla perníkovou buchtu. Vojtíšek je uložen v posteli a jen doufám, že se za chvíli nezačne dusit kašlem :-(. Už máme za sebou pár špatných nocí a jednu i s laryngitidickým kašlem, Rectodelt ale nebyl zapotřebí. Ach jo. Už aby ta děcka byla zdravá a měla silnější imunitu!
Tady je recept.
150 g hrubé mouky, 150 ml medu (tentokráte jsem dala český pastový med), 4 vejce (sníh z bílků + žloutky), 2 lžičky perníkového koření (Vitana), 2 lžíce vody, 1 prášek do pečiva, tuk na vymazání + vysypat koláčovou formu.
Med utřeme se žloutky a se 2 lžícemi vlažné vody. Přidáme hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem, kořením a sněhem z bílků. Formu vymažeme a vysypeme moukou. Pečeme na 180 stupňů do zlatohněda či hnědozlata? :-). Jíme jen tak, nebo pomažeme nutelou, pocákáme polevou, natřeme marmeládou nebo postříkáme šlehačkou :-).
Žloutky, medík a H2O :-). |
Přidáme sněhu... |
Zamícháme a kydneme do formy :-). |
Upečeno, docela do tmavé barvy. |
Žádné komentáře:
Okomentovat