středa 15. října 2014

Kroupová bašta - příloha nebo jen tak

Připravila jsem si před chvílí tuhle pochoutku, protože ji mám ráda, dlouho jsem ji nedělala a venku je hnusně :-). Kdysi jsem do ní dala příliš česneku a málem mě ty bolesti "zabily". Byla jsem tehdy na praxi na finančáku a den byl dlouhý (nezapomenutelný) a bolesti neustávaly. Proto radím s česnekem (hlavně silným českým) rozumně :-).
 
Dělala jsem jen z poloviční porce.

 
Recept zde:
 
1,5 čtvrtlitrového hrnku krup, 6 větších brambor uvařených ve slupce, 2 velké cibule nakrájené najemno, 5-6 stroužků česneku (podle vašich chutí a zdatnosti žaludku), 1 lžíce majoránky, sůl, pepř, olej.
 
Kroupy vaříme doměkka (1/2 hodiny), brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme do mísy jako na salát. Cibulku nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, česnek utřeme. Vše smícháme, ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Tuhle přílohu můžeme jíst jen tak nebo podávat k masu. Nebo třeba i ke klobásce nebo grilovanému párku.


Žádné komentáře:

Okomentovat