sobota 16. srpna 2014

Minilangošky...třeba k vínu

Několik měsíců jsem chtěla vyzkoušet tuhle miniďobku, na kterou jsem si opsala recept někde z netu. Před chvílí jsem langošky nasmažila z menší dávky. Takhle to dopadlo.
 
 
 
Vykrajovala jsem pomocí půlky... Bylo toho nakonec asi 45 kousků (z jednoho malého jogurtu).

 
 
Recept:
 
1 bílý jogurt, polohrubá mouka, lžička jedlé sody, přiměřeně soli, kečup, tatarka, česnek, strouhaný sýr.
 
Do mísy vyklopíme bílý jogurt (já jsem napoprvé dělala jen z malého bílého choceňského jogurtu), kelímek z jogurtu dvakrát naplníme polohrubou moukou, přidáme jedlou sodu, trochu soli a zpracujeme v nelepící se těsto. Vyválíme na tenčí placku a vykrajujeme pomocí vykrajovátek nebo skleniček malé tvary. Smažíme na větším množství tuku z obou stran, pak vyjmeme a můžeme dát odstát tuk na ubrousky. Langošky se smaží velice rychle. Pak si můžeme přichystat směs utřeného česneku, kečupu a trošky tatarky. Langošky pomažeme a posypeme sýrem. Jsou chutné teplé i studené. A jsou dobré třeba k tomu vínečku. :-)
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat