Chtěla jsem si vyzkoušet jiný dortový krém, tak jsem si upekla svůj už druhý marcipánový dortík. Původně měl být úplně jiný, ale... Chybama se člověk učí, ne? Příště jen dva plněné prořezy, ne tři. Dort se mi při plnění čokoládovým krémem úplně posunul na stranu a nešlo to spravit. Takže vznikla nevzhledná hrouda pokrytá hrudkami, jelikož mi krém vytékal a já se snažila obtírat celý dort máslovým krémem. Pořád se mi hroutil. Já však ne a nějak jsem si s tím vším poradila.
Řekla jsem si, že celý dort pokryji hnědým marcipánem a doprostřed použiji marcipánový obličej z nové silikonové formičky. Obličej jsem chtěla pomalovat jedlými fixy, nicméně mi fix na mastný povrch marcipánu skoro nechytal, takže je hlava nemastná neslaná (i když je mastná :-)).
Manželovi se hnědá barva vůbec nelíbila. Je prý taková vyblitá :-). Navíc jsem zdobila dort při vaření v presu. Zatímco jsem šulala marcipánové ozdoby, ze sekané v troubě mi úplně vytekl sýr... Manžel je nemocný a Šimi taky, takže je doma lazaret. A pořád něco někdo chce...
Před asi hodinkou jsme dortík rozkrojili. Je dobrý, jen jsem se ale ujistila, že mám nejradši krémy z mascarpone a šlehačky. Čokokrém je na mě v kombinaci s marcipánem moc sladký. Tak pro příště :-).
Zde jsou fotečky mého ne úplně povedeného dortu se zhrouceným tvarem.
2,3 kg, s čokoládovokakaovým krémem, průměr 20 cm, výška přes 10 cm (zbytečně moc vysoký).
Žádné komentáře:
Okomentovat