sobota 13. června 2015

Přežili jsme sobotu

Přesně tak. Vedro docela šílené. Upekla jsem dobrou buchtu na zítřejší posezení k mým narozeninám, navařila, Michal upekl bůček a udělal bůčkovou pomazánku :-). Kluci se teď rochní ve vaně s kupou dinosaurů, kočka se zdechle vyvaluje na balkóně, muž čile :-) kuchtí v kuchyni topinky (když jsme seděli venku na pivečku, tak nám to neprozřetelně slíbil), já u compu... :-).
 
Pár foteček z odpoledka:
 
V syrovém stavu, ale už se mi sbíhaly sliny na vypečenou kožku... (bez štětin :-)).

 

Super krém na buchtu... s hodně rumem...


Hotová sodovková buchta...buchta mého dětství...tehdy asi nejoblíbenější :-).
Snědla jsem hodně upečené kůže z bůčku, tak jsem dost krému ujedla :-)

 
 
RECEPT na SODOVKOVOU BUCHTU:
 
Těsto: 3 celá vejce, 30 dkg cukru moučky, 10 polévkových lžic oleje, 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 dcl sodovky (já dávám Kofolu, nebo Coly...)
 
(pokud děláte do koláčové formy, tak stačí z poloviny těsta)
 
Krém: 10 dkg změklého másla (ať se nedělají hrudky), 30 dkg cukru moučky, 4 lžíce kakaa, 8 lžic rumu (Božkov). Já tedy přidávám o polovinu ingrediencí na krém více, když mám buchtu na celý plech tedy: 15 dkg másla, 45 dkg cukru moučky, 6 lžic kakaa, 12 lžic rumu).
 
Postup: Plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Ingredience na těsto smícháme. Stejně tak i ingredience na krém pěkně utřeme do hladka. Těsto vylijeme na plech a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů. Vychladlou buchtu natíráme krémem a posypeme kokosem. Dávám do lednice ztuhnout.
 
Jinak už jsem viděla první díl třetí série Hannibala :-). Dokonce i Under The Dome a The Fall budou mít třetí série. Superos!!!:-)


Žádné komentáře:

Okomentovat