pátek 24. července 2015

Brambory po "italsku"

Dlouho jsem nepsala... Kluci se mi dnes vrátí z dovolené s babičkou a dědou a já bych chtěla ještě stihnout vyzkoušet nový přístroj - cyklotrenažér. To bude jízda :-). Pak kupa žehlení. Vedra jsou teď strašná a já bych si dala (pěkně z balkónu a sucha domova) pořádnou bouřku s velkým lijákem!
 
Včera jsem upekla brambory po italsku a dnes jsem si je vzala k obědu do práce. Sežrala jsem je už v devět ráno. Hrůza! :-) Tady je recept, pokud bude mít někdo chuť vyzkoušet. Recept jsem trošku pozměnila kvůli pažravosti muže.
 
Brambory po italsku:
 
brambory (dala jsem tak 2 kg, možná více),
1 cibule,
2 velká rajčata (dala jsem keřík malých rajčátek),
1 žlutá paprika,
hrst oliv bez pecek (třeba s papričkou),
malá plechovka kukuřice,
4 stroužky česneku,
olej,
bazalka,
oregano,
300 g strouhaného eidamu,
sůl.
 
Brambory okrájíme a nakrájíme na tenké plátky, které klademe na vymazaný plech. Osolíme, ooreganujeme, trošku pomašlujeme olejem a dáme péct do trouby na 200 stupňů. Mezitím si nakrájíme olivy, papriku, rajčátka, cibuli, česnek a nastrouháme sýr. Kousky ingrediencí jsem si dávala na misky a rajčátka jsem posypala sušenou bazalkou. Po asi půl hodině jsem na brambory rovnoměrně rozmístila ostatní zeleninu (kromě sýra), pečeme dále... Na manželovo přání jsem přidala proužky šunky a anglické slaniny. Ke konci pečení (asi tak po hodině až hodině a čtvrt) jsem směs posypala strouhaným eidamem. Je to moc dobré. Miš maš, ale sehr gut!


 

Nestihla jsem vyfotit zaplněný plech, někdo mě předběhl :-).
 


Žádné komentáře:

Okomentovat