pátek 20. března 2015

Tip na oběd

Teď večer jsem udělala rychlý, jednoduchý a hlavně dobrý salát, který se bude podávat k zítřejšímu obědu. Budou kuřecí rarášky v bramborovém těstíčku, bramborová kaše a salátek. Kdysi jsem dostala tenhle recept od maminy a ta od své kamarádky.
 
 
 
Recept na salát z čínského zelí:
 
Půl čínského zelí nakrájíme na malé kousky, očištěnou mrkev nastrouháme najemno, oloupanou salátovou okurku nastrouháme nahrubo, 2-3 rajčata nakrájíme na menší kousky. Kousky nasypeme do mísy, přidáme dvě špetky soli, 1 lžičku cukru moučky, pokapeme octem a olejem. Vše promícháme rukama. Přikryjeme a šupsneme do lednice. Kdo chce, přidá si pepř.
 
Na kuřecí rarášky potřebujeme kuřecí prsa. Nakrájíme na střední kostky, dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, rukama pořádně promícháme, posypeme hladkou moukou a zase rukama promícháme. Mísu přikryjeme víkem a dáme přes noc do lednice. Nebo aspoň na hodinku. Připravíme si těsto na bramboráky (brambory nastrouháme najemno, přidáme vajíčko, trošku mouky, česnek, sůl, majoránku) a každý kousek masa v něm obalíme a smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a salátem.
 
Zítra si dáme. Mňam.
 


Žádné komentáře:

Okomentovat